Loading...
Aerator (dekantér) na červené víno set
Aerátor (provzdušňovač) stojan Vinturi na provzdušňování červeného vína

Aerátor slouží k provzdušnění vína a proto se mu v našich končinách říká provzdušňovač. Na to abyste získali tu pravou aroma a chuť vína je provzdušnění vína nezbytností. Můžete nalít víno do karafy (dekantéry), sem tam víno promíchat v dekantéry a počkat si přibližně hodinku. Druhá možnost je pořídit si takový aerátor, který vám provzdušní víno během pár sekund pouhým přelitím vína skrz něj přímo do sklenice. Aerátor pro červené víno a aerátor pro bílé víno se liší velikostí vnitřního nálevce a propustností. Tento aerátor je určen na červené víno a k němu je přibalen elegantní stojan, abyste aerátor nemuseli držet v ruce. Získáte jiný pohled na víno, které si běžně kupujete a budete mile překvapen, co všechno váš oblíbený nápoj skrývá.

Odzátkujte, slijte a vychutnejte si. S provzdušňovačem vína Vinturi můžete víno dekantovat během několika sekund místo hodin.

Dekantace je stará staletí. Cílem je slít vrchní vrstvu kapaliny a zanechat za sebou veškeré usazeniny nebo zbytky. Římané nechali dekantované víno uležet celé hodiny, protože věřili, že přináší aroma vína a zjemňuje drsné taniny. V roce 2006 vynálezce, elektrotechnik, proměnil tyto hodiny v sekundy – vynalezl revoluční provzdušňovač vína Vinturi.

Když náš vynálezce poprvé ochutnal správně dekantovanou láhev vína, nemohl uvěřit, o kolik lépe to chutnalo. Od té chvíle se pustil do urychlení procesu dekantace. O 8 měsíců později se zrodil provzdušňovač vína Vinturi.

Vinturi perlátor je zkonstruován z jediné pryskyřice, která je bezpečná pro alkohol, potravinářská, čirá a tvarovatelná vstřikováním, a na rozdíl od konvenčně navržených produktů není Vinturi vyrobena ze dvou kusů, ale spíše je to forma s jedním tělem, podobná pevný kus foukaného skla. Během výrobního procesu tým zjistil, že pokud se jakékoli měření provzdušňovače Vinturi liší o více než pět tisícin palce, produkt nebude fungovat. Z toho důvodu je každý vyrobený Vinturi individuálně testován, aby bylo zajištěno správné provzdušňování.

Vinturi provzdušňovač vína vám umožní odvíčkovat a okamžitě si vychutnat. Trik spočívá ve vědeckém principu, podle kterého je Vinturi pojmenován. Venturiho efekt je, když se kapalina zrychluje, když proudí z široké oblasti do úzké oblasti. V provzdušňovači vína Vinturi, jak se víno zrychluje v úzké části, nasává vzduch jako vakuum z malých otvorů. Když víno prochází zátkou mezi širokou a úzkou sekcí, vydává zřetelný zvuk – zvuk je ve skutečnosti vír mísení vína a vzduchu – ve skutečnosti slyšíte, jak je vzduch nasáván bočními vzduchovými otvory. Tento zvuk je jedinečný pouze pro provzdušňovače vína Vinturi a dá vám vědět, že máte originální provzdušňovač Vinturi.

Vinturi provzdušňovač vína zvýrazňuje chutě, vůně a dodává vínu sametově hebký závěr. Pro náročného nosáka nebo každodenního pijáka vína je rozdíl Vinturi jasný. Pomocí nejmodernějších plastických technik a letitého vědeckého principu dělá Vinturi chuť vína lahodnou a rychle a snadno se dekantuje.

1748