Aerator (dekantér) na červené víno set
skladem posíláme do 48 hodin
Odzátkujte, slijte a vychutnejte si. S provzdušňovačem vína Vinturi můžete víno dekantovat během několika sekund místo hodin.
Dekantace je stará staletí. Cílem je slít vrchní vrstvu kapaliny a zanechat za sebou veškeré usazeniny nebo zbytky. Římané nechali dekantované víno uležet celé hodiny, protože věřili, že přináší aroma vína a zjemňuje drsné taniny. V roce 2006 vynálezce, elektrotechnik, proměnil tyto hodiny v sekundy – vynalezl revoluční provzdušňovač vína Vinturi.
Když náš vynálezce poprvé ochutnal správně dekantovanou láhev vína, nemohl uvěřit, o kolik lépe to chutnalo. Od té chvíle se pustil do urychlení procesu dekantace. O 8 měsíců později se zrodil provzdušňovač vína Vinturi.
Vinturi perlátor je zkonstruován z jediné pryskyřice, která je bezpečná pro alkohol, potravinářská, čirá a tvarovatelná vstřikováním, a na rozdíl od konvenčně navržených produktů není Vinturi vyrobena ze dvou kusů, ale spíše je to forma s jedním tělem, podobná pevný kus foukaného skla. Během výrobního procesu tým zjistil, že pokud se jakékoli měření provzdušňovače Vinturi liší o více než pět tisícin palce, produkt nebude fungovat. Z toho důvodu je každý vyrobený Vinturi individuálně testován, aby bylo zajištěno správné provzdušňování.
Vinturi provzdušňovač vína vám umožní odvíčkovat a okamžitě si vychutnat. Trik spočívá ve vědeckém principu, podle kterého je Vinturi pojmenován. Venturiho efekt je, když se kapalina zrychluje, když proudí z široké oblasti do úzké oblasti. V provzdušňovači vína Vinturi, jak se víno zrychluje v úzké části, nasává vzduch jako vakuum z malých otvorů. Když víno prochází zátkou mezi širokou a úzkou sekcí, vydává zřetelný zvuk – zvuk je ve skutečnosti vír mísení vína a vzduchu – ve skutečnosti slyšíte, jak je vzduch nasáván bočními vzduchovými otvory. Tento zvuk je jedinečný pouze pro provzdušňovače vína Vinturi a dá vám vědět, že máte originální provzdušňovač Vinturi.
Vinturi provzdušňovač vína zvýrazňuje chutě, vůně a dodává vínu sametově hebký závěr. Pro náročného nosáka nebo každodenního pijáka vína je rozdíl Vinturi jasný. Pomocí nejmodernějších plastických technik a letitého vědeckého principu dělá Vinturi chuť vína lahodnou a rychle a snadno se dekantuje.