Aerator (dekantér) na láhev vína Vinturi
skladem posíláme do 48 hodin
Aerátor slouží k provzdušnění vína a proto se mu v našich končinách říká provzdušňovač. K tomu abyste získali to pravé aroma a chuť vína je provzdušnění vína nezbytností.
Aerátor slouží k provzdušnění vína a proto se mu v našich končinách říká provzdušňovač. K tomu abyste získali to pravé aroma a chuť vína je provzdušnění vína nezbytností. Můžete nalít víno do karafy (dekantéra), sem tam víno promíchat v dekantéru a počkat si přibližně půl hodinku. Druhá možnost je pořídit si takový aerátor, který vám provzdušní víno během pár vteřin pouhým přelitím vína skrze něj přímo do sklenice. Aerátor pro červené víno a aerátor pro bílé víno se liší velikostí vnitřní nálevky a propustností. Tento aerátor je určen pro oba typy vín a je v černé barvě s transparentním tělem. Získáte jiný pohled na víno, které si běžně kupujete a budete mile překvapeni, co všechno váš oblíbený nápoj skrývá.
Odzátkujte, slijte a vychutnejte si. S provzdušňovačem vína Vinturi můžete víno dekantovat během několika sekund místo hodin.
Dekantace je stará staletí. Cílem je slít vrchní vrstvu kapaliny a zanechat za sebou veškeré usazeniny nebo zbytky. Římané nechali dekantované víno uležet celé hodiny, protože věřili, že přináší aroma vína a zjemňuje drsné taniny. V roce 2006 vynálezce, elektrotechnik, proměnil tyto hodiny v sekundy – vynalezl revoluční provzdušňovač vína Vinturi.
Když náš vynálezce poprvé ochutnal správně dekantovanou láhev vína, nemohl uvěřit, o kolik lépe to chutnalo. Od té chvíle se pustil do urychlení procesu dekantace. O 8 měsíců později se zrodil provzdušňovač vína Vinturi.
Vinturi perlátor je zkonstruován z jediné pryskyřice, která je bezpečná pro alkohol, potravinářská, čirá a tvarovatelná vstřikováním, a na rozdíl od konvenčně navržených produktů není Vinturi vyrobena ze dvou kusů, ale spíše je to forma s jedním tělem, podobná pevný kus foukaného skla. Během výrobního procesu tým zjistil, že pokud se jakékoli měření provzdušňovače Vinturi liší o více než pět tisícin palce, produkt nebude fungovat. Z toho důvodu je každý vyrobený Vinturi individuálně testován, aby bylo zajištěno správné provzdušňování.
Vinturi provzdušňovač vína vám umožní odvíčkovat a okamžitě si vychutnat. Trik spočívá ve vědeckém principu, podle kterého je Vinturi pojmenován. Venturiho efekt je, když se kapalina zrychluje, když proudí z široké oblasti do úzké oblasti. V provzdušňovači vína Vinturi, jak se víno zrychluje v úzké části, nasává vzduch jako vakuum z malých otvorů. Když víno prochází zátkou mezi širokou a úzkou sekcí, vydává zřetelný zvuk – zvuk je ve skutečnosti vír mísení vína a vzduchu – ve skutečnosti slyšíte, jak je vzduch nasáván bočními vzduchovými otvory. Tento zvuk je jedinečný pouze pro provzdušňovače vína Vinturi a dá vám vědět, že máte originální provzdušňovač Vinturi.
Vinturi provzdušňovač vína zvýrazňuje chutě, vůně a dodává vínu sametově hebký závěr. Pro náročného nosáka nebo každodenního pijáka vína je rozdíl Vinturi jasný. Pomocí nejmodernějších plastických technik a letitého vědeckého principu dělá Vinturi chuť vína lahodnou a rychle a snadno se dekantuje.